Om Aalborg

Om Aalborg

Aalborg er en mangesidet by – fuld af kontraster. En by hvis indbyggere har lyst til livet og alle dets glæder. Den er også stor i en håndterbar skala. Alle de største attraktioner ligger i overkommelig afstand fra bymidten. Fra hæsblæsende forlystelsesliv til fredelige oaser. Fra skummende fadøl til sublim gastronomi. Fra vikingetiden over middelalderen til moderne kunst.

Byens nyligt restaurerede havnefront har meget at byde på for den nysgerrige besøgende. Med sine mange friluftssportsanlæg og rekreationsområder, indbyder havnefronten til udendørsaktiviteter. Nær havnefronten finder du desuden kulturcentret Nordkraft og det arkitektoniske forbløffende Utzon Center samt Musikkens Hus.

Indtil for nylig leverede Nordkraft strøm til borgerne i Aalborg, nu genererer det gamle kulkraftværk i Aalborgs centrum i stedet kulturliv. Nordkraft, det længe ventede kulturelle kraftcenter i Aalborg, åbnede sine døre i 2009. Faktisk omfatter Nordkrafts aktiviteter både kultur, sport og fritid, idet huset rummer sportsfaciliteter, en biograf, teatre og restauranter under ét tag – alt sammen pakket ind i en blanding af moderne arkitektur og en autentisk industriel stil, der skaber en meget særlig atmosfære. Med sit unikke, rå og industrielle udseende er Nordkraft et meget godt symbol på Aalborgs identitet.

Lige ved siden af Nordkraft ved havnefronten, med udsigt over Limfjorden, finder du Musikkens Hus - det musikalske samlingspunkt og en arkitektonisk perle, tegnet af det internationalt anerkendte arkitektfirma Coop Himmelb(l)au. Musikkens Hus består af fire koncertsale, fem scener, en indbydende restaurant, en spændende foyer samt undervisnings- og administrationsfaciliteter. De faste beboere er bl.a. Aalborg Symfoniorkester, Det Jyske Musikkonservatoriums Aalborgafdeling og Aalborg Universitets musikuddannelser.

Utzon Centret ligger ligeledes placeret på Aalborgs havnefront. Utzon Center var det sidste arbejde af arkitekt Jørn Utzon, der i sin tid skabte det berømte operahus i Sydney. Han beskrev det som et sted, hvor gode tanker kunne mødes og et center for excellent arkitektur.

Aalborg rummer ikke mindre end 1.700 hotelværelser i byens centrum, alle inden for gåafstand. Hotelværelserne fås I alle stilarter: Sprød minimalisme, raffineret gentleman’s club atmosfære eller i form af klassisk nordisk modernisme. Hotellerne har op til fire stjerner. Uanset hvilken kategori du vælger, får du god værdi for pengene.

Det er alt i alt med stor glæde, at vi byder dig velkommen til Aalborg!