Europas bedste ingeniøruniversitet

Europas bedste ingeniøruniversitet

Aalborg Universitet er udnævnt til Europas bedste ingeniøruniversitet. Derudover er vi fjerdebedst i hele verden. Det viser en nyligt udgivet rapport fra Massachusetts Institute of Technology (MIT), der undersøger kvaliteten af alle ingeniøruniversiteter.

DERFOR PEGER EKSPERTERNE PÅ AALBORG UNIVERSITET

Rapporten blev udgivet i marts 2018, og det er Massachusetts Institute of Technology (MIT), der har bestilt den – et af de i forvejen bedste tekniske universiteter på verdensplan. De har bedt 178 førende eksperter inden for ingeniøruddannelser om at vurdere uddannelser fra hele verden - ikke ud fra en liste, men ud fra deres egen erfaring og kendskab. Og rigtig mange af dem peger uopfordret på Aalborg Universitet - så mange, at folkene bag rapporten indplacerer os som et af de universiteter, man bør holde øje med, hvis man vil skabe en god ingeniøruddannelse.

Begrundelserne for at placere AAU så højt kan være særligt interessante for dig som kommende studerende. Det siger nemlig noget om den uddannelse, der venter dig. Vores ingeniøruddannelser roses blandt andet for:

  • Problembaseret undervisning med afsætning i det virkelige liv
  • En konstant opmærksomhed på at klæde de studerende bedst muligt på
  • Et højt niveau af personlige og faglige færdigheder hos dimittenderne
  • Undervisning, der lever op til arbejdsmarkedets udfordringer
  • Forskning af høj kvalitet, der har inspireret andre universiteter

Kigger man på Europa, placerer rapporten fra MIT os som nummer 1. Og korrigerer man for den hjemmebanefordel, de amerikanske universiteter har i undersøgelsen, så ligger vi nummer 3 i verden.

Her finder du rapporten

Du kan læse mere om resultatet på MIT's egen hjemmeside, hvor du også finder et link til selve rapporten, ”The global state of the art in engineering education” (Graham, Ruth for MIT, 2018).