Svend Borup Jensen

Svend Borup Jensen

Svend Borup Jensen

Adjungeret lektor - Svend Borup Jensen

Svend Borup Jensen modtog sin BSc i kemi og biokemi fra Aarhus Universitet, Danmark (1992), en MPhil i kemi fra University of Strathclyde, Skotland (1994), og en Ph.d. i kemi fra University of Paisley, Skotland (1998).

Efter endt uddannelse arbejdede Svend som organisk og analytisk kemiker i private virksomheder. Omdrejningspunktet for hans karriere har dog primært været inden for radiokemi, først på Aarhus Universitetshospital som produktionschef, og siden 2009 som chef for radiokemi/QP (Qualified Person) på Aalborg Universitetshospital. Svends ansvar som QP er i forhold til produktion og frigivelse af radiofarmaceutisk lægemiddel, der anvendes i mennesker til diagnosticering. Han har også været stærkt involveret i at designe og kvalificere de nye og meget større renrumsfaciliteter til Nuklearmedicinsk Afd. på Aalborg Universitetshospital (NAU) for at sikre, at faciliteterne er i overensstemmelse med lovgivningen for produktion af sterile lægemidler, og at de indeholder egnede apperatur til fremstilling af radioaktive lægemidler.

Forskning inden for radioaktive lægemidler er meget alsidig. Det meste af Svends forskning har haft synteser af nye radiofarmaceutisk lægemiddel eller optimering af kendte synteser som omdrejningspunkt, men analysen og identifikationen af de radioaktive lægemidler og biprodukterne har også fået stor opmærksomhed. For at kunne modellere det radioaktive lægemiddel in vivo er det vigtigt at kende den hastighed, hvormed stoffet metaboliseres i blodet, hvilket ligeledes har været en del af Svends forskningsinteresse.

Som forsker har Svend til dato forfattet eller medforfattet 44 forskningsartikler i peer-reviewede tidsskrifter, 3 bogkapitler og 11 artikler i danske fagtidsskrifter med en mere pædagogisk vinkel.

Lektor Svend Borup Jensen
Slutdato: 30.06.2022
E-mail: svbj@rn.dk