Nyheder fra Institut for Kemi og Biovidenskab

Professor Dr. Michael Wagner udnævnt til distinguised professor på INstitut for Kemi og Biovidenskab

Professor Dr. Michael Wagner udnævnt til distinguised professor på INstitut for Kemi og Biovidenskab

Professor Dr. Michael Wagner fra Wiens Universitet er netop tiltrådt en stilling som Distinguished Professor ved Institut for Kemi og Biovidenskab.

Lagt online: 05.04.2019

Michael Wagner er professor og leder af Division of Microbial Ecology, the Department of Microbiology and Ecosystem Science, Wiens Universitet, og han er netop tiltrådt en stilling (20%) som Distinguished Professor ved Institut for Kemi og Biovidenskab på AAU.

Michael Wagner bliver tilknyttet Sektion for Bioteknologi og Center for Microbial Communities, hvor han bl.a. skal deltage i det nye store projekt ”Microflora Danica”, hvor Danmarks mikroorganismer skal kortlægges, og som er støttet af Poul Due Jensen fonden.

ABSOLUT INTERNATIONALT LEDENDE INDEN FOR SIT FELT

- Michael Wagner er en usædvanlig excellent forsker og en af de absolut internationalt ledende indenfor feltet, udtaler institutleder Michael Toft Overgaard.

Michael Wagner har mange artikler i de mest prestigefyldte tidsskrifter som Nature og Science, og han har i en årrække været blandt de højest citerede forskere indenfor sit område og har fået mange hædersbevisninger og priser. Han har samtidig tiltrukket mange store forskningsbevillinger, heriblandt et Advanced ERC grant.

Center for Microbial Communities har i en årrække haft et tæt samarbejde med Michael Wagner, og han har siden 2013 været gæsteprofessor og blev i 2014 æresdoktor ved Aalborg Universitet.

STOR BETYDNING FOR FORSKNING I BÆREDYGTIG UDVIKLING VED HJÆLP AF MIKROORGANISMER

Centerleder Per Halkjær Nielsen fortæller, at ansættelsen er en vigtig del af centrets satsning på studier af mikrobielle samfund i naturlige og tekniske systemer.

- Michael Wagner bidrager med stor ekspertise indenfor DNA-studier af ukendte bakterier, visualisering af disse med avanceret mikroskopi, samt forståelse af stofkredsløb i naturen, fx kvælstof og fosfor. Denne ekspertise har stor betydning for centrets forskning i bæredygtig udvikling ved hjælp af mikroorganismer, bl.a. via produktion af bioenergi og via genbrug af ressourcer som fosfor, siger Per Halkjær Nielsen.

Michael Wagner arbejdede i en årrække i München i Tyskland og kom i 2003 til Wiens Universitet, hvor han siden har opbygget et stort institut med unikke faciliteter indenfor mikrobiologi og økosystem-videnskab. Samarbejdet med ham, hans mange kollegaer og mulighed for at udnytte deres fremragende faciliteter åbner nye spændende muligheder for medarbejderne ved Institut for Kemi og Biovidenskab.

Læs mere om Distinguished Professors Programme på AAU

Alle nyheder fra Bio