Morten Lykkegaard Christensen - Årets Underviser på Kemi og Biovidenskab 2020

Stort tillykke til Morten Lykkegaard Christensen, der modtager prisen som Årets Underviser 2020 på Institut for Kemi og Biovidenskab. Med prisen anerkendes Morten for at skabe engageret og nærværende undervisning af høj kvalitet- både helt generelt og i særdeleshed under Corona.

Lagt online: 06.07.2020

Prisen for Årets Underviser på Institut for Kemi og Biovidenskab går i år til Morten Lykkegaard Christensen, Sektion for Kemi.

Med prisen anerkendes Mortens ekstraordinære indsats for at skabe engageret og nærværende undervisning af høj kvalitet – både helt generelt og i særdeleshed under de tre måneders Corona nedlukning.

- ”Morten er virkelig gået ”above and beyond” i sin håndtering af digital undervisning under Corona nedlukningen. Morten har været klar til at omstille sig og gøre alt, hvad han kunne, for at de studerende stadig kunne få den bedst mulige undervisning og vejledning. Det har simpelthen været virtuel undervisning i verdensklasse”.

Sådan beskriver de studerende Morten Lykkegaard Christensen, og tilføjer at: ”Morten er en vejleder og underviser i verdensklasse! Dette gælder både for den ”almindelige” undervisning før Corona, men i mindst ligeså høj grad, og hvis ikke mere, efter”. Morten leverer altid undervisning i høj kvalitet og gør brug af både PowerPoint og tavleundervisning for at opnå den bedste forståelighed. Morten er god til at forklare sig og beskriver altid emnet detaljeret og supplerer undervisningen med tegninger, der er let forståelige. Han er altid klar på at svare på spørgsmål i løbet af undervisningen og bruger gerne ekstra tid på at forklare, hvad der bliver stillet spørgsmål til.

Morten er lektor og underviser til dagligt i kemiske processer og kolloid kemi, og vejleder projekter på forskellige semestre.

HVAD BETYDER DET AT MODTAGE PRISEN SOM ÅRETS UNDERVISER?

Det er en stor ære for mig at modtage prisen. Jeg er rigtig glad for at undervise og sætter stor pris på den ærlige, saglige og konstruktive dialog, jeg har med mine studerende om undervisning, vejledning og faget. Derfor betyder denne anerkendelse fra de studerende også virkelig meget for mig – nok også mere end jeg lige kan give udtryk for her.

HVAD LÆGGER DU VÆGT PÅ I DIN UNDERVISNING?

Det er vigtigt for mig at inspirere de studerende gennem både undervisning og projektvejledning, så der skabes en nysgerrighed og interesse for ingeniørfaget. Jeg vil gerne lære de studerende fagets begreber, teorier og idéer. Tiden skal helst ikke bruges på udenadslære af formler for at kunne bestå eksamen. Derimod vil jeg gerne sikre, at de studerende får en grundig forståelse af de grundlæggende principper inden for kemien (og det er relativ få), og hvordan man kan bruge disse i rigtig mange forskellige sammenhænge.