Nyheder fra Institut for Kemi og Biovidenskab

Katrine Vogt Møller på AAU Play

Katrine Vogt Møller på AAU Play

Katrine Vogt Møller har givet en videoforelæsning på AAU Play. Se og hør hende fortælle om, hvordan brugen af orme kan hjælpe os med at finde svarene på aldersbetingende lidelser.

Lagt online: 14.07.2021

HVAD ER AAU PLAY?

AAU Play er et videounivers, der tilbyder gymnasielærere inspiration til deres undervisning. Videoerne indeholder korte forelæsninger med forskere fra AAU. Til hver forelæsning er der tilknyttet opgavesæt, som gymnasieeleverne kan arbejde med.

ORME I BIOMEDICINSK FORSKNING - MIKROSKOPISK ORM GIVER OS VIDEN OM ALDRING OG SYGDOMME

Vi bliver ældre og ældre og med stigende alder øges vores risiko for at udvikle en række sygdomme. Derfor er det vigtigt at forstå aldringsprocessen og udviklingen af aldersrelaterede sygdomme, så vi kan finde ud af, hvordan vi kan forebygge og behandle dem. På den måde kan vi sikre, at alderdom ikke er forbundet med sygdom og besvær, og det vil ikke kun gavne os som mennesker, men også samfundet set ud fra et økonomisk aspekt. Videoforelæsningen handler om Katrines forskning i orme, og hvordan de kan hjælpe os med at finde svarene på aldersbetingende lidelser. Videoen har relevans for følgende gymnasiefag- og emner: Biologi, Bioteknologi, Kemi, Innovation.

Du finder alle AAU Play videoer her: https://www.aau.dk/samarbejde/tilbud-til-gymnasier/aau-play/

Katrine Vogt Møller er Postdoc på Institut for Kemi og Biovidenskab, AAU Aalborg, Sektion for Bioteknologi. Læs mere om Kathrines forskning i orme og biomedicin her 


Kontakt 

Alle nyheder fra Bio