AAU logo

Nyheder fra Institut for Kemi og Biovidenskab

AAU forskere med i stor EU bevilling

AAU forskere med i stor EU bevilling

Sektion for Biologi og Miljøteknologi og Sektion for Kemi er nu partnere i et stort EU projekt ” Interdisciplinar cross-sectoral approach to effectively address the removal of contaminants of emerging concern from water” (AQUAlity). Bevillingen fra Marie Curie program skal bruges til etableringen af en international Ph.d.-skole, hvor instituttets fremmeste forskere inden for kemisk-biologisk analyse og membranteknologi indgår i et undervisningsteam med eksperter inden for vandrensning fra førende universiteter i Europa.

Lagt online: 13.12.2017

De to forskere som er involveret i projektet er henholdsvist Lektor Vittorio Boffa og Lektor Peter Roslev, som for nyligt deltog i Kick-Off mødet ved University of Turin i Italien. Formålet med netværket er at uddanne 15 forskere inden for vandrensning. To ud af de 15 studerende vil få ansættelse på institut for Kemi og Biovidenskab på Aalborg Universitet med henholdsvis Peter Roslev og Vittorio Boffa som vejledere.

Uddannelsesprogrammet inkluderer aktiviteter som Ph.d.-kurser, sommerskoler, workshops samt besøg på virksomheder og uddannelsesinstitutioner. Af samme grund vil flere af netværkets Ph.d-studerende besøge Institut for Kemi og Biovidenskab med henblik på tilegne sig den nyeste viden inden for kemisk-biologisk analyse og membranteknologi. Netværket inkluderer ligeledes to danske virksomheder: LiqTech International A/S, der ansætter en Ph.d.-studerende med Vittorio som vejleder ,og VBM Laboratoriet A/S som skal træne nogle af de studerende inden for deres specialer. Derudover vil Simon Gregersen (VBM Laboratoriet) deltage som underviser på sommerskolen, der bliver organiseret af Institut for Kemi og Biovidenskab i august 2018. 

Bevillingen er en stor anerkendelse af vores fagområde og giver os en helt unik mulighed for at fokusere og skærpe vores forskning inden for vandrensning, udtaler lektor Vittorio Boffa. 

Kontakt: 

  • Lektor Vittorio Boffa, Institut for Kemi og Biovidenskab, AAU, Email: vb@bio.aau.dk 
  • Lektor Peter Roslev, Institut for Kemi og Biovidenskab, Institut for Kemi og Biovidenskab, E-mail: pr@bio.aau.dk 
  • Pressekontakt Camilla Kristensen, Institut for Kemi og Biovidenskab, AAU, E-mail: Cakr@bio.aau.dk

Alle nyheder fra Bio